10 anledningar till varför vi älskar djur

1. De ger villkorslös kärlek

Djur är orubbliga och oreserverade med sin kärlek till oss. Visst, vi matar dem, klappar dem, leker med dem och städar efter dem, men de älskar oss även om vi inte lägger ner deras middag i tid eller tar en extra dag för att städa skräpet. Behöver du saker till dina djurhus? I så fall rekommenderar jag att du går in på https://xn--alltfrdjur-icb.se/. Alltfördjur.se är en hemsida för dig som älskar och äger djur.

2. De dömer dig inte

Äta överbliven kall pizza till frukost? Ta en evighet att spela upp till din röstbrevlåda? Sitta hela lördagen i pyjamasen och titta på Netflix istället för att klippa gräsmattan? Dina djur kommer inte att ge dig en smutsig blick. De är bara glada att du finns!

3. De ber inte alltid om något

Ja, djur är i stort sett ständigt redo att äta och leka, men de stör dig inte alltid över det. Dina husdjur ger dig gott om ensamtid om du behöver det. Ibland så mycket att du letar efter dem för att se till att de inte hamnade i problem medan du inte letade!

4. De uppskattar uppmärksamhet

Det finns aldrig en dålig tid att luta sig ner och ge din favoritpälskompis en klapp eller två. Oavsett om det är en skön gnidning på magen, en bra repa bakom öronen eller under hakan, eller till och med bara en klapp på huvudet och några mumlade ord när de går förbi, och de kommer att vifta med svansar och massor av spinnande åt vänster och höger!

5. De är skyddande

När ett djur hävdar att du är sin människa, se upp! De kommer inte att låta något dåligt hända dig. Oavsett om det handlar om att skydda dig från fysisk skada, att hålla ett öga på dig när du är sjuk, eller helt enkelt krypa upp bredvid dig och lägga huvudet i ditt knä när du är ledsen, kommer djuren alltid att ha din rygg oavsett vad!

6. De är mjuka

Från långa och snygga till korta, plyschiga och allt däremellan, djur är varma och mjuka vid beröring. Det finns inget som är mer tillfredsställande än att begrava ditt ansikte i en varm, luddig varelses tröstande päls när du behöver något mjukt och tillfredsställande till hands och du är trött på att någon annans frusna fötter lämnar dig och pratar i sängen eller på soffan!

7. De hör mycket bättre än vi

Djur är fantastiska lyssnare. Har du någonsin haft en katt eller hund som väntade på dig vid dörren långt innan du kom runt hörnet? De vet när du kommer hem även från ett kvarter bort, oavsett om det är från ljudet från din bilmotor till takten i dina fotsteg, tack vare deras högt utvecklade hörsel.

8. Du kan ge dem samma sak varje måltid och de klagar inte

Är du trött på att försöka ge din familj något nytt och spännande varje kväll? Trött på att slösa tid och energi på att laga något, bara för att få barnen att pilla på det och sedan äta potatischips till middag? Djur kunde inte bry sig mindre om vad du lägger på deras tallrik. Du matar ditt husdjur med samma burk våtfoder varje kväll och de slukar upp det som om det vore en gourmetmåltid varje gång. Snacka om läckert lågt underhåll!

9. De kan lugna oss när vi känner oss kaotiska

Människor kan vara utmattande. Arbete, skolan, familjen – att bara vara runt dem ibland kan göra att du känner dig orolig och irriterad. Men att vara i närvaro av ett djur kan ha en lugnande effekt på det mänskliga psyket. I en alltmer kaotisk och osäker värld, fylld av de konstigaste av dagar och händelser, är att komma hem till ett djur som tålmodigt väntat på att du ska återvända som att kliva ut ur en öken in i en känslomässig oas.

10. De är lojala

Ingenting är mer lojalt än ett djur du har knutit till. De är din åktur eller dö, oskiljaktiga från din sida oavsett vad, och det är något vi alla behöver då och då. Om du behöver någon som du kan lita på att alltid vara med dig, slår ett djur ut en människa nästan varje gång!